16 novih kompanije se pridružilo Intel® Cloud Technology Program

Jedna od retkih kompanija kojoj ne odgovara ekspanzija “cloud” rešenja je svakako Intel. Iako su oni jedna od vodećih proizvođača hardvera za veliki broj servera, korisnike većinom ne interesuje koji čipovi pokreću servere, sve dok rade kako treba.
Upravo zato je Intel osmislio novi marketinšku inicijativu koja bi to trebala da promeni i objasni korisnicima zašto je bitno da Intel Xeon čipovi pokreću njihove servere. Intel će omogućiti zajedničku promociju svim kompanijama koje budu koristile Powered by Intel Cloud Technology logo u svojim rešenjima. Razlog za ovu akciju je u suštini promocija novih mogućnosti Xeon procesora od kojih je Intelu najbitnija AES-NI (Advanced Encryption Standard New Instructions).
Intel je započeo ovu marketinšku inicijativu prošlog septembra, kada je tokom Intel Developer Forum-a najavljeno da će Amazon Cloud pokretati Intel Xeon procesori. Nedavno je spisak kompanija proširen sa 16 novih “cloud provider” koji će takođe koristi Xeon procesore u svojim serverima, ali među nabrojanima nema velikih igrača kao što su Google ili Microsoft. Kampanja je sama po sebi paradoksalna, što su delimično priznali odgovorni u Intelu rekavši da će budžet biti mnogo manji, nego u slučaju “Intel Inside” inicijative.
Kompletno saopštenje za novinare, kao i nekoliko video klipove vezanih za ovu kampanju možete naći na sledećem linku.

Ako vam se vest učinila zanimljivom razmislite o tome da napišete komentar ili je podelite sa svojim prijateljima na društvenim mrežama.

No comments yet.

Imaš komentar?