Android Police otkrio lažnu aplikaciju na Google Play

I Google i Apple, često ističu da su samo aplikacije na njihovim sajtovima, testirane, proverene i pouzdane, te da skidanje programa sa drugih izvora nosi rizik od inficiranja telefona ili gubitka podataka. Ali ponekad se, u svakodnevnoj bujici programa koji se pojavljuju, potkrade i neka kvarna jabuka, pa onda, narodski rečeno, pukne bruka.
Android Police je otkrila da je „Virus Shiled“, aplikacija koja je navodno trebala da štiti vaš mobilni telefon za 3.99$, totalna prevara. Naime, aplikacija ništa ne radi, osim što povremeno prikaže par animacija kada dodirnete ekran telefona, što bi trebalo da korisniku sugeriše da mu je telefon zaštićen od virusa. Od svih tvrdnji, u promotivnom tekstu, jedino su istinite one o nepostojanju reklama i maloj potrošnji resursa. Da bruka bude veća “Virus Shiled“ je bio na prvom mestu u nekoliko desetina lokalnih verzija Google Play-a sa preko 10.000 skidanja, što znači da su nesavesni programeri inkasirali oko 40.000$.
Android Police je okačio i izvorni kod aplikacije, da bi potkrepio svoju tvrdnju sa dokazima.

Ako vam se vest učinila zanimljivom razmislite o tome da napišete komentar ili je podelite sa svojim prijateljima na društvenim mrežama.

No comments yet.

Imaš komentar?