Deutsche Telekom i Huawei – Private cloud u kontejneru

Deutsche Telekom i Huawei rade zajedno na razvoju IT infrastrukture, koja će se oslanjati na private cloud usluge i proizvode. Huawei je zadužen za stručnost na polju hardvera, dok je Deutsche Telekom preko svog T-sistema zadužen za cloud elemente.

Na ovogodišnjem CeBit-u u Hanoveru, kompanije su predstavile mobilni cloud data centar, koji je ugrađen u kontejner za transport. Ovakav jedan data centar dolazi sa već preinstaliranim tehničkim sistemima, počevši od servera i storidža, pa sve do sistema za hlađenje i napajanje.

Feri Abolhasan, direktor IT sektora u T-sistemu, rekao je da je ovaj projekat spojio dva kontinenta. T-sistem koji sa jedne strane ima tehnologiju i iskustvo u rukovođenju cloud servisima, dok je Huawei sa druge strane zadužen za najnovija tehnološka rešenja.

“Glavna prednost ovog projekta je što se može dostaviti za samo nedelju dana. Ovaj private cloud u kutiji je pogodan za kompanije koje se ubrzano razvijaju, kako bi osposobili svoje data centre za oporavak od katastrofa ili pak proširili svoje kapacitete na naftnim platformama” – izjavili su nadležni u Deutsche Telekomu.

Ako vam se vest učinila zanimljivom razmislite o tome da napišete komentar ili je podelite sa svojim prijateljima na društvenim mrežama.

No comments yet.

Imaš komentar?