F-Secure odustao od učešća na RSA konferenciji

Ukoliko ste kompanije koja se bavi izradom bezbedonosnih protokola onda će vam optužba da ste primili 10 miliona dolara i zauzvrat izbacili na tržište slabiju enkripciju, ozbiljno uzdrmati reputaciju. Upravo to se dešava sada RSA, koja trpi pritiske sa svih strana, zbog toga što je u zamenu za novac prihvatila generator nasumičnih brojeva koji je napravila National Security Agency (NSA)

Pored medija i organizacija za zaštitu privatnosti ovaj potez su kritikovale kompanija koje se bave bezbednošću a vest dana je svakako odustajanje F-Secure od učešća na RSA konferenciji koja je zakazana za 2014 godinu. Naime Mikko Hypponen, šef R&D dela u F-Secure, je objavio otvoreno pismo u kome kaže da neće održati predavanje na konferenciji zbog toga što je RSA sarađivala sa NSA.

Tema njegovog predavanje je trebalo da bude “Državne institucije kao kreatori malware programa” što jeste malo ironično ukoliko se uzme u obzir trenutna situacija.

Videćemo kako će se ovaj skandal završiti i da li će EMC i RSA uspeti da povrate poljuljano poverenje.

 

Ako vam se vest učinila zanimljivom razmislite o tome da napišete komentar ili je podelite sa svojim prijateljima na društvenim mrežama.

No comments yet.

Imaš komentar?