iPhone 6 sa ekranima veće dijagonale?

Čini se da je javnost uvek željna informacija o novim Apple uređajima. Iako su prošle godine predstavljeni nove modeli iPhone-a, na Netu se već mogu naći špekulacija vezane za naslednika a jedno od krucijalnih pitanja je i veličina ekrana.
Apple je jedna od retkih kompanija koja koristi ekran dijagonale od 4 inča u svojim uređajima, pre svega, kako oni tvrde, zbog lakšeg rukovanja uređajem. Veliki broj analitičara smatra da Apple mora da prelomi i počne u svoje uređaje da ugrađuje ekrane veće dijagonale, koji su postali neka vrsta standarda u ovom trenutku.
A po najnovijem Reuters-ovom izveštaju, to vreme je bliže nego što možemo da zamislim jer je Apple kontaktirao Japan Display, Sharp i LG Display i dogovorio se da oni za njega započnu proizvodnju 4.7 i 5.5 inčnih ekrana. Po ovom izvoru oba ekrana će koristiti „in-cell“ tehnologiju što će im omogućiti da budu mnogo tanji nego današnji modeli koji koriste „film“ tehnologiju.
U izveštaju se navodi da će fabrike prvo početi sa proizvodnjom manjeg ekrana, od 4.7 inča, a kasnije kada se proizvodni proces optimizuje će isporučiti i veći, od 5.5 inča.
Ove vesti treba uzeti sa zrnom sumnje, jer je Japan Display najavio da će od sledećeg meseca početi tržištu da isporučuje 5,5 inčne ekrane sa in-cell tehnologijom.
No bez obzira na sve izgleda da će iPhone 6 da se udeblja.

Ako vam se vest učinila zanimljivom razmislite o tome da napišete komentar ili je podelite sa svojim prijateljima na društvenim mrežama.

No comments yet.

Imaš komentar?