Južnokorejski sud presudio u korist Apple!

Južnokorejski sud je nedavno odlučio da Apple nije prekršio nijedan Samsung-ov patent prilikom dizajniranja svojih mobilnih uređaja te da nema razloga da se zabrani prodaja iPhone 4S, iPhone 5 i iPad 2 u Južnoj Koreji.

Predstavnika Apple za Južnu Koreju, Steve Park, je pozdravio ovu presudu dodavši da je to jasan signal da niko neće tolerisati nepoštovanje intelektualne svojine. Tim povodom Samsung je izdao vrlo šturo pisano saopštenje u kome je izrazio žaljenje zbog ovakve presude.

Ovo je samo jedna u nizu parnica koja dva giganta vode međusobno povodom kršenja intelektualne svojine. Za sada je Apple u prednosti pre svega zbog nedavne pobede pred kalifornijskim sudom gde je Samsung-u naloženo da isplati preko 290 miliona dolara Apple-u zbog bespravnog korišćenja patenata.

Ovo sigurni nije kraj “rata” jer postoji period žalbi i kontražalbi koji bi mogli ovaj proces da razvuku na nekoliko godina.

Ako vam se vest učinila zanimljivom razmislite o tome da napišete komentar ili je podelite sa svojim prijateljima na društvenim mrežama.

No comments yet.

Imaš komentar?