Linode spustio cene!

Cene smeštaja podataka na cloud rešenjima stalno padaju. U javnosti su najviše prisutni detalji vezani za veliku trojku, Microsoft, Amazon i Google, ali daleko do toga da je situacija mirna kada su manje kompanije u pitanju. Sa druge strane Linux tržište je bilo relativno statično, sve dok se prošle godine nije pojavio novi igrač, Digital Ocean, koji je sa agresivnom cenovnom politikom, za kratko vreme, uspeo da privuče veliki broj korisnika.
Suočen sa gubitkom mušterija, Linode, jedan od veterana u ovom biznisu, je danas objavio ne samo nove, niže cene, već i mnogo bolji hardver za smeštanje i obradu podataka. Linode je upgradeovao sve svoje procesore na Ivy Bridge E5-2680 procesore, povećao propusnu moć sopstvene mreže, proširio raspoloživu radnu memoriju i uveo SSD diskove kao standard. Tako da sada, možete dobiti 2 GB RAM, 48 GB SSD i 3 TB protoka za 0.03 $ po satu, koliko traži i Digital Ocean za sličnu uslugu, ali na malo slabijem hardveru. Linode je uložio 45 miliona dolara u opremu, a na novi standard će prvo biti dovedeni američki data centri (Fremont, Dallas, Atlanta, i Newark) a par nedelja kasnije i oni van Severne Amerike (London i Tokijo). Svi korisnici 64-bitnih servera će moći da iskoriste jače mašine odmah, dok će oni koji imaju mašine na 32-bitnim serverima morati da sačekaju dva meseca.
Iako su se Linode i Digital Ocean izjednačili sa cenama, analitičari ističu da je Linode u blagoj prednosti, jer nudi sopstvene servise kao što su load balancing, analizu i kopiranje podataka (backup).

linode servers

Ako vam se vest učinila zanimljivom razmislite o tome da napišete komentar ili je podelite sa svojim prijateljima na društvenim mrežama.

No comments yet.

Imaš komentar?