Micro SD od 200GB

Američka multinacionalna kompanija SanDisk Corporation, najavila je za drugi kvartal ove godine MicroSD karticu kapaciteta 200GB. Da, dobro ste videli i razumeli, velikih 200GB kapaciteta, na tako malom prostoru. Ova kartica je predstavljena na ovogodišnjem Mobile World Conrgres-u, a kao što smo već rekli, u prodaji bi trebalo da se pojavi u toku drugog kvartala ove godine.

Za ovu karticu je zanimljivo i to da je prva koja dolazi sa “okruglim” brojem gigabajta, a brzina prenosa podataka bi trebala da dostigne maksimalnih 90MB/s. Kartica pored neobičnog kapaciteta, poprilično je otporna na brojne nepogode poput udaraca, vode, magnetskog i rendgenskog delovanja. Prema podacima SanDisk-a, ista je sposobna da jednako dobro radi na temperaturama od -25 do 85 stepeni celzijusa.

Cena? Kapacitet pomnožite s dva i dobijete cenu od 400$. Iako SanDisk istu reklamira kao idealnog suputnika svakog smartphone-a ili tableta, nekako sumnjamo da će se naći upravo u tim uređajima, barem ne u onim jeftinijim.

Ako vam se vest učinila zanimljivom razmislite o tome da napišete komentar ili je podelite sa svojim prijateljima na društvenim mrežama.

No comments yet.

Imaš komentar?