Sistem administrator

Mnoge stastike kažu da je jedna od profesija budućnosti IT. Informacione tehnologije su jako široka oblast, a jedna od profesija koja je, ali će i biti tražena u budućnosti, je system administrator. Već neko vreme, mnogi ljudi bliski informacionim tehnologijama se pitaju da li će system admin nastaviti “da živi” nakon virtuelizacije, koja iz dana u dan sve više uzima maha? Činjenica je jedna, smanjiće se potreba za održavanjem infrastrukture u manjim kompanijama, koje će svoje data centre smeštati u cloud. Ali, system administrator neće nestati sa liste. Zašto je to tako? Zato što će infrastrukturu na kojoj se zasniva virtuelizacija morati neko da održava, a to neće biti niko drugi, već system administrator. Ono što je jedino sigurno, je to da će system administratorima biti potrebno više znanja nego ranije, kako bi mogli da održavaju takvu infrastrukturu, koja je kompleksnija od administriranja jednog ili dva servera u nekom data centru.

 

Kada se govori u usavršavanju i edukaciji sistem administratora, ne možemo a da ne pomenemo jednu od ustanova koja se bavi edukacijom, a izdvaja se od ostalih. U samom centru Beograda, nalazi se Admin Training Center. Mesto gde će administratori moći da se edukuju i usavrše svoja znanja, nebitno da li se radi o Microsoft ili Linux infrastrukturi. Jako veliki broj obuka, od onih za IT entuzijaste, pa sve do iskusnih IT administratora kojima je potrebno usavršavanje, mogu vas pripremiti za vremena koja dolaze. Kombinacija teorije i praktičnih radionica, u jednoj od najmodernijih računarskih laboratorija na ovim prostorima, je nešto razdvaja Admin Training Center od ostalih IT edukacionih ustanova, a kao šlag na torti su predavači sa puno godina praktičnog iskustva, koji vam mogu pomoći da sve stečene veštine implementirate na pravi način.

Ako vam se vest učinila zanimljivom razmislite o tome da napišete komentar ili je podelite sa svojim prijateljima na društvenim mrežama.

No comments yet.

Imaš komentar?