SkyDrive menja ime u OneDrive

Ukoliko koristite Microsoft-ovu uslugu Sky Drive, nemojte začuditi ako ona ovih dana promeni ime u OneDrive. Ta promena je posledica tužbe iz 2011 godine, koju je podnela britanska kompanija BSkyB protiv Microsofta. Po navodima tužbe, BSkyB odavno nudi svojim korisnicima uslugu smeštanja podataka u cloud, pod imenom SkyDrive. Pre nekoliko meseci britanski sud je doneo odluku da je Microsoft povredio registrovani trademark i naložio mu da izmeni ime a epilog cele priče je usledio pre neki dan kada je objavljeno nov naziv.
Microsoft je celu ovu akciju oko reimenovanja iskoristio da malo promoviše sopstveni servis. U prvom blog postu, na novom sajtu, Rayan Gavin, je rekao da novo ime oslikava filozofiju Microsofta, kada je ovaj servis u pitanju, te da je OneDrive dizajniran kao zaokruženo rešenje koje može da zadovolji veliki broj najrazličitijih potreba. On je dodao da postojeći korisnici ne treba da brinu jer će sve nastaviti da funkcioniše isto kao i pre.
Ovo nije prvi put da se Microsoft našao u problemu zbog imena nekog svog proizvoda. Možda najpoznatiji slučaj se odnosu na Metro, kako je Microsoft krstio svoj korisnički interfejs na Windows 8, koje je takođe bio prisiljen da promeni zbog tužbe za povredu trademark-a.

Ako vam se vest učinila zanimljivom razmislite o tome da napišete komentar ili je podelite sa svojim prijateljima na društvenim mrežama.

No comments yet.

Imaš komentar?