Verizon kupio Intel Media

Početkom novembra jedna od udarnih vesti je bila da Intel planira da proda svoj streaming servis pod nazivom OnCue. OnCue, koji je ubrzo promenio ime u Intel Media, je trebala da obezbedi korisnicima mogućnost kupovine tv sadržaja koji bi stizao u korisničke domove preko široko pojasnog interneta. Razlog zbog koga je ova usluga postalo tako zanimljiva velikim telekomunikacionim operaterima su aplikacije koje je Intel razvio, koje su omogućavale da pratite sadržaj ne samo na vašem televizoru već i na laptopu, pametnom telefonu, tabletu i tako dalje.
Iako je ovaj servis imao odličan potencijal novi CEO Intel-a, Brian Kranich, je želeo da se kompanija fokusira na svoj “core” biznis, proizvodnju čipova, te iznalaženje najboljeg načina da se prilagode promenama na tržištu.
U novembru 2013 Bloomberg je prvi objavio da je OnCue na prodaju, te da postoje tri zainteresovane kompanije, Verizon, Samsung i Liberty Global. Po nezvaničnim informaciijam predstavnici sve tri kompanije su imale intenzivne pregovore sa Intelom ali izgleda da je 500 miliona dolara, koliko je Intel tražio za ovu kompaniju, bilo prihvatljivo jedino za Verizon Communications.
Povodom kupovine Intel Media Verizon je objavio zvanično saopštenje, u kome kaže da ima nameru da zadrži sve zaposlene a novu kompaniju integriše u sopstvenu strukturu, ali se nigde ne pominju finansijski detalji ugovora .

Ako vam se vest učinila zanimljivom razmislite o tome da napišete komentar ili je podelite sa svojim prijateljima na društvenim mrežama.

No comments yet.

Imaš komentar?