Virgin Galactic počeo da prima Bitcoin-e

Richard Branson je sa svog rajskog Necker Island preko Skype objavio da će od sada Virgin Galactic primati Bitcoin-e. Ova vest jasno pokazuje da Bitcoin postaje sve ozbiljnija valuta bez obzira na sumnje i skepticizam etabliranih finansijskih krugova.

Američke vlasti su izjavile da je ova virtuelna valuta popularna kod terorističkih i kriminalnih organizacija zbog anonimnosti koju omogućava.

Prva osoba koja je kupila kartu Bitcoin-ima je stjuardesa sa Havaja koja je vrlo rano počela da trguje sa njima i zbog toga se obogatila. Inače desetominutni put u svemir košta 250 000 dolara ili 327,7 Bitcoin-a. Branson je rekao da očekuje rast Bitcoin-a jer je konačna količina ove virtuelne valute ograničena pa je nemoguće “štampati” novac.

Ipak čim je Virgin Galactic dobio uplatu u virtuelnoj valuti odmah su ga pretvorili u američke dolare što je pomalo kontradiktorno sa Branson-ovim stavom.

Ako vam se vest učinila zanimljivom razmislite o tome da napišete komentar ili je podelite sa svojim prijateljima na društvenim mrežama.

No comments yet.

Imaš komentar?