Xbox One pokreću 3 operativna sistema

Xbox One je očigledno veoma bitan proizvod za Microsoft. Xbox 360 je uspeo da postane uobičajena stvar u američkim domaćinstvima a MS sa Xbox One konzolom cilja da postane centar kućne zabave. Da bi to postigla Xbox One ima u sebi tri operativna sistema.
Prve dve konzole koje je Microsoft izbacio na tržište, Xbox i Xbox 360, su prošla nekoliko iteracija unapređivanja upravo zbog ograničenja koje su joj nametali software i hardware. Kuriozitet je da ni jedna ni druga u sebi nisu imale Windows OS već su radile na posebno dizajniranom operativnom sistemu koji je bio optimizovan za video-igre što je otežalo integraciju aplikacija.
Otuda i ova tri operativna sistema koji se nalaze u Xbox One. Jedan je zadužen da pokreće video igre, drugi je zadužen za aplikacija a treći omogućava jednostavnu promenu između njih dvojice. Za sada ovo naizgled komplikovano rešenje funkcioniše zahvaljujući softveru za virtuelizaciju pod imenom “hypervisor”.
Ovakav sistem daje mogućnost Microsoftu da separatno poboljšava one delove konzole gde se ukaže potreba. To se uklapa u One Microsoft strategiju koju ju je nedavno proklamovao Steve Ballmer a ima za cilj da poboljša funkcionisanje kompanije.

 

Ako vam se vest učinila zanimljivom razmislite o tome da napišete komentar ili je podelite sa svojim prijateljima na društvenim mrežama.

No comments yet.

Imaš komentar?